komende activiteiten
28 dec
Koffieochtend december
04 jan
Nieuwjaarsborrel
kalender
<december 2018>
zomadiwodovrza
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
Voeg een activiteit toe
home > agenda > koffieochtend december

Koffieochtend december

datum
28 december 2018
tijd
10.00 uur
locatie
Ons Huis - Zeeweg 100
voor wie?
iedereen!

Gezellig samen koffiedrinken met buurtgenoten, dat kan in Ons Huis aan de Zeeweg 100. Elke laatste vrijdag van de maand om 10.00 uur. Het enige dat je hoeft te doen is gewoon langskomen. Gezellig bijpraten en nieuwtjes uitwisselen enzovoort! 

De ochtenden zijn er voor alle belangstellenden uit de buurt, van oud tot jong is iedereen van harte welkom! De dames van Ons Huis en dames uit de buurt zullen u graag begroeten.

Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk buurtbewoners één keer per maand gezellig met elkaar een bakje koffie kunnen drinken. Tip: kom een keer samen met je buurman / buurvrouw of vraag iemand om je even te brengen. 
deel op facebook

Geplaatst door: Bestuur Buurtvereniging
Alle Nieuws
30 november 2018

waar zijn de dames?

Tijdens de maandelijkse koffieochtend was het zoals altijd heel gezellig. Maar iets miste er toch wel! Er was een lekker bakkie koffie, zat cake en veel gezellige praat maar... waar zijn de dames uit de buurt?!?!  Volgende keer is het op vrijdag 28 december: zet het voor de zekerheid maar in de agenda ?!                                                     

21 november 2018

glasvezelnetwerk: starten met aanleg

De buurt heeft er even op moeten wachten en het is allemaal nog lang niet klaar maar de schop is WEL de grond in gegaan! Vanmiddag, 21 november, is dan eindelijk begonnen met de graafwerkzaamheden voor het aanleggen van glasvezel in het buitengebied. Wethouders Van der Velden -Ermelo, Van der Maas -Nunspeet, en De Jong -Harderwijk gaven vanmiddag samen met Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, in Telgt het startsein voor de aanleg van glasvezelnetwerk. Ook de ambassadeurs die zich ontzettend hard én vrijwillig hebben ingespannen om voldoende animo voor het glasvezel te winnen, waren uitgenodigd om het feestelijke moment bij te wonen. De eerste werkzaamheden zijn de afgelopen weken al verricht. Aannemer Allinq heeft namelijk bij de betrokken bewoners en in de buurt als geheel een schouwing gedaan. Dat wil zeggen dat de aannemer bij iedereen kijkt waar de aansluiting precies gemaakt zal worden. Het streven is dat in het gebied Horst/Telgt/Harderwijk de aanleg van glasvezel voor de zomer gereed zal zijn. Het doel is dat het hele gebied Noordwest Veluwe in het najaar van 2019 voorzien is van snel, veilig en betrouwbaar internet. In totaal worden er meer dan 3600 adressen in het buitengebied van Ermelo, Nunspeet en Harderwijk aangesloten op het glasvezelnetwerk, wordt er ruim 580 kilometer gegraven en wordt er ca. 41.000 kilometer glasvezelkabel gelegd…! Bekijk hier meer informatie over de planning van de werkzaamheden.

12 november 2018

Vitale Vakantieparken

fietspad algemeen

De gemeente Ermelo werkt al langere tijd aan, en met 9 andere gemeenten samen om de kwaliteit van vakantieparken te verbeteren. Er is samen de provincie Gelderland o.a. een ontwikkelingsmaatschappij opgericht die een investeringsbudget heeft. Naast bewoners, parkondernemers, grond- en huisjes eigenaren, VVE’s, omwonenden en bestaande bedrijven etc. is ook de Buurtvereniging door de gemeente Ermelo benaderd om samen te werken om tot mooie nieuwe plannen te komen. Het bestuur en leden van alle werkgroepen van de Buurtvereniging hebben een start gemaakt om tot een algemene zienswijze te komen, de mening van hoe we denken dat de buurt als geheel naar de ontwikkelingen kijkt. Voor meer informatie over de plannen die de gemeente heeft voor een nieuwe ‘Omgevingsvisie voor de herontwikkeling van recreatiecluster Horst’ kunt u kijken op de website van de gemeente.De visie van de Buurtvereniging kunt u in dit bestand lezen.

Samen prettig leven in Horst en Telgt

De buurtschappen Horst en Telgt liggen in het buitengebied aan de westkant van de gemeente Ermelo, op de Veluwe in de Gelderse Vallei. Onze mooie buurt bestaat uit landerijen met een historie van agrarische activiteiten en uit enkele kleine kernachtige concentraties van huizen, winkels en bedrijven.